Întrevederea domnului senator Titus Corlățean, Președintele Comisiei pentru adrerarea României la Spațiul Schengen cu E.S. dl. François Saint – Paul, ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti

În debutul discuţiilor, cei doi oficiali au marcat cu satisfacţie aniversarea împlinirii, la 20 februarie, a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale franco-române și au subliniat trăinicia şi dinamismul relaţiilor dintre România și Franţa, materializate, în prezent, în Parteneriatul Strategic dintre cele două țări.

Ambasadorul francez a făcut o scurtă prezentare a concluziilor vizitei efectuate de preşedintele României, domnul Klaus Johannis, la Paris, în 10 februarie a.c.

În acest context, senatorul Titus Corlăţean, a subliniat importanţa şi rolul “Foii de Parcurs” pentru implementarea Parteneriatului Strategic, semnată între România şi Franţa, la 21 februarie 2013, de către prim-miniştrii celor două ţări, care include, între altele și obiectivul aderării României la spațiul Schengen.

Ambasadorul francez a făcut o scurtă prezentare a ultimelor evoluții pozitive și eforturi depuse de România pe această linie și a detailat argumentele în favoarea unei decizii favorabile conform unei proceduri etapizate în doi pași.

Senatorul Corlățean a subliniat contribuția concretă și de succes la securizarea frontierei externe a UE, dar și la combaterea terorismului internațional și cooperarea strânsă pe această linie cu partenerii săi internaționali, inclusiv Franța.

Parlamentarul român a insistat, de asemenea, pe noua configuraţie spre care se tinde în mecanismul de luare a deciziilor de către Guvern și Parlamentului României, în raport cu diferite dosare europene. El a precizat că acţiunea critică şi selectivă pe care este bine să o aibă Parlamentul, conform inclusiv atribuțiilor sale de control parlamentar asupra activității Guvernului, vizează o mai bună respectare a intereselor ţării noastre, în cadrul politicilor UE în raport cu ţările sale membre și o contribuție în consecință la efortul României la formarea consensului pe diferite dosare europene.

Acest articol a fost publicat în Actualităţi. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *