Întrevederea domnului senator Titus Corlăţean cu Grigorios Vassiloconstandakis, Ambasadorul Republicii Elene în România

Marți, 24 martie a.c., domnul senator Titus Corlăţean, Președintele Comisiei speciale Comune a Parlamentului României pentru aderarea României la Spațiul Schengen, a avut o întrevedere cu Dl. Grigorios VASSILOCONSTANDAKIS, Ambasadorul Republicii Elene în România.

Au fost abordate ultimele evoluții politice din cele două țări, aspecte ale cooperării bilaterale, precum și  subiecte de actualitate aflate pe agenda europeană și regională.
În acest context, ambasadorul Republicii Elene în România a reconfirmat sprijinul acordat de Grecia pentru aderarea României (și Bulgariei) la spațiul Schengen, adresând totodată mulțumiri pentru contribuția României la misiunile FRONTEX de gestionare a fenomenului imigraționist ilegal din sudul Europei, inclusiv pentru buna cooperare dintre România și Grecia pe această temă.

Cei 2 oficiali au subliniat oportunitatea organizării în perspectiva următoare a unei întâlniri cu Comisia parlamentară din Grecia însărcinată cu gestionarea problemelor de migrație și a frontierelor Schengen.

În ceea ce privește evoluțiile la nivel european și regional, inclusiv cele referitoare la statele asociate la UE, senatorul Titus Corlăţean a adresat rugămintea ca Parlamentul Republicii Elene să ia în considerare în perioada următoare ratificarea Acordului de asociere și liber schimb economic, atât în cazul Republicii Moldova, cât și al Ucrainei și al Georgiei, procedură de natură a încuraja și susține implementarea acestor acorduri, dar și menținerea și consolidarea unei perspective europene în cazul acestora.

Acest articol a fost publicat în Actualităţi. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *