Întrevederea domnului senator Titus Corlățean cu E.S. domnul Johannes Hendrik Mattheus VAN BONZEL, Ambasador al Regatului Ţărilor de Jos în România

Marți, 24 februarie 2015, senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei speciale Comune a Parlamentului României pentru aderarea României la Schengen, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Johannes Hendrik Mattheus VAN BONZEL, ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România.

Cei doi oficiali au abordat în cursul întâlnirii mai multe subiecte de interes pentru relația bilaterală româno-olandeză, începând cu evoluțiile privind dosarul aderării României la spațiul Schengen, cele privind domeniul economic, investițiile străine în România, inclusiv din perspectiva noului proiect de Cod Fiscal, precum și evaluările referitoare la ultimul Raport MCV privind România.

Senatorul Corlățean a prezentat, în acest context, interesul manifestat la nivelul parlamentarilor români și al unor comisii parlamentare pentru un rol mai proeminent al legislativului român, în baza competențelor acordate de legislația română și europeană, pe relația cu Guvernul și respectiv cu partenerii europeni, în conturarea pozițiilor și deciziilor exprimate de România în Uniunea Europeană, inclusiv la momentul realizării consensului pe teme europene de importanță deosebită.

Senatorul Corlățean a prezentat o serie de argumente în favoarea unor progrese concrete, conform procedurii etapizate agreate anterior, în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen.

Cei doi oficiali au agreat, în acest context, realizarea în perspectivă a unor contacte politice la nivelul comisiilor parlamentare competente din România și respectiv din Olanda.

Acest articol a fost publicat în Actualităţi. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *